Doimaj is a kind of traditional Qazvin evening meal for hot seasons. This dish is made by mixing slices of bread, cheese, vegetables, hot onions, and walnuts and turmeric.
The main type of Dimage, which is more common, is made from a mixture of chopped slices of lavash bread and chopped vegetables, traditional cheese (old cheese), hot onion and walnuts, and spices.
This delicious snack is very popular at the Iftar table during the holy month of Ramadan.
دویماج یا دیماج یکی از غذاهای محلی و سنتی استان آذربایجان شرقی است که با نان خشک، آب یا دوغ، پنیر، کره، گردوی خرد شده و گاهی پیازچه و خامه درست میشود. دویماج در استانهای ترک نشین ایران مانند تبریز، قزوین، آذربایجان و زنجان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است. این غذا بهعنوان عصرانه، صبحانه یا میان وعده همراه با میوههای رنگارنگ و خوشطعمی مثل انگور و هندوانه سرو میشود و گزینهای فوقالعاده برای افطار نیز به شمار میآید.
دویماج معمولا در روزهای گرم و طولانی تابستان و برای عصرانه سرو میشود؛ اما شما میتوانید این عصرانه خوشمزه را در هر زمانی از سال درست کنید. طرز تهیه دویماج بسیار ساده است و به زمان کمی احتیاج دارد. پس اگر بهدنبال طرز تهیه دیماج محلی هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه انواع آن در شهرهای مختلف آشنا کنیم.
Ingredients
نان لواش خشک شده و خرد شده |
500 گرم |
گردو خرد شده | یک پیمانه |
خیار سالادی | 2 عدد |
پنیر کهنه ی قزوینی (پنیر کوزه ای) | 300 گرم |
سبزی خوردن | 300 گرم |
پیازداغ و زرد چوبه | به مقدار لازم |
Construction method
مرحله اول : آماده سازی
می توانید نان خشک را از بیرون تهیه کنید و یا چند عدد لواش را داخل سینی گذاشته و اجازه دهید تا چند روز در دمای محیط بماند تا خشک شود سپس نان ها را خرد کنید نباید خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد نان های خرد شده را داخل یک کاسه ریخته و چند قطره آب روی نان بچکانید تا نان ها نرم شوند سپس یک پارچه روی نان انداخته تا نان نرم و باقی مراحل را انجام دهید.
مرحله دوم : خرد کردن مواد
پنیر کوزه برای تهیه دویماج بسیار مناسب است اما اگر در دسترس ندارید می توانید از پنیر فتا استفاده کنید و آن را رنده کنید. خیار را نیز پوست بگیرید و رنده بزنید. گردو ها را خرد کنید. سبزی خوردن را پاک کنید و بشورید بعد از خشک شدن خرد کنید نیاز به ساطوری کردن نمی باشد می توانید به دلخواه تربچه را هم نگینی ریز خرد کنید.
مرحله سوم : تهیه پیاز داغ
می توانید پیاز را خود سرخ کنید و یا از پیاز داغ حاضری استفاده کنید. داخل تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس داخل روغن کمی زردچوبه ریخته و پیاز ها را اضافه کنید و هم بزنید تا پیازها زرد شوند از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم : تهیه دویماج
تمام مواد خرد شده را به نان اضافه کنید و پیاز داغ را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مواد به صورت یکدست پخش شود سپس مجدد روی دویماج را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱ الی ۲ ساعت نان نرم و مزه دار شود سپس از مواد بردارید و به شکل گوله در بیاورید و سرو کنید. نوش جان